PARKETVLOEREN

Een parketvloer is niet alleen een warm en duurzaam materiaal, maar door de vele mogelijkheden en vormen past het in elk interieur. 

We bieden alle soorten parketvloeren aan, van strak naar elegant, rustiek en exotisch, steeds topkwaliteit geleverd door de beste parketleveranciers. In onze toonzaal vindt u zeker uw persoonlijke keuze parketvloer welke bij uw interieur past. Ook voor het renoveren van uw oude parketvloer bieden wij de ideale oplossing aan.

Hieronder de verschillende types en uitvoeringen welke we onder parketvloeren verstaan

  • Massief Parket
  • Meerlaags Parket
  • Fineerparket

Massief parket

Massief parket bestaat uit massief hout en beschikbaar in verschillende vormen en afmetingen. Dit wordt traditioneel op een eiken mozaiek ondervloer gelijmd en genageld, maar kan afhankelijk vd dikte en breedte ook rechtstreeks op chape verlijmd worden. Sommige types afgewerkt in de fabriek voor plaatsing.

Enkele houtsoorten: Eik, Ipé, Padouk, Afrormosia, Teak, Pitch Pine, Vuren, Lariks, Bamboe, … 

Type: Plankenvloer, Visgraat, Lamel op Kant, Hongaarse punt, Mozaiek, Engels Verband, …

Meerlaags Parket

Ook wel meerlagenparket genoemd. Bestaat uit een massieve toplaag tussen 3 en 6mm, verlijmd op een berken multiplex of blokplaat. 

Deze parketvloeren worden meestal afgewerkt in de fabriek voor plaatsing, maar kunnen ook plaatselijk op kleur naar keuze afgewerkt worden. Vol verlijmd op chape.

Vloer kan volgens dikte toplaag nog 2-5 keer opgeschuurd en afgewerkt worden

Fineerparket

Idem als meerlaags parket, maar met een toplaag van minder dan 2mm en een onderlaag in MDF of multiplex.

Het verschil met laminaat is dat het geen imitatieprint is, maar echt hout.